Ufo’s – Science Fiction of Science fact?

Je zal het maar meemaken; Je laat ’s avonds nog even je hond uit en dan… zie je dat enorme ding daar in de lucht, net boven de huizen links in de straat een eindje verderop. Je staat aan de grond vastgenageld en ziet toe hoe het enorme, bijna geluidloze gevaarte langzaam op je af komt. Het bedekt na een paar minuten het hele luchtruim boven je straat. De ufo produceert een zacht zoemend geluid en je ervaart een vreemd soort trilling…


Reconstructie van een van de ufo’s die in 2004 wereldwijd werden gespot. Ze gedroegen zich nogal ongebruikelijk en leken zich meer springerig dan vliegend te verplaatsen. Er kwamen meldingen erover binnen bij de politie in St. Louis, Ohio en Illinois. Een ervan werd gespot terwijl hij ‘s nachts urenlang zweefde boven een kibboets in Israël, een scholier filmde het ding. Dat vliegende gevaarte was enorm en leek meer op een vliegend gebouw dan op een luchtschip. UFOH-SO2E02 (Ufo Hunters op YouTube); “Oh, my God, what is this?” zegt een politie agent over de mobilofoon tegen de centralist. Hij bevond zich op dat moment bij de plaats Holland, Michigan, USA, en was op een ufo melding afgegaan. Gedurende de tijd dat de ufo overvloog, vielen motoren van auto’s uit. Na het vertrek van het toestel sloegen de motoren vanzelf weer aan.

Je bent niet meer alleen
Je bent niet meer alleen; heel wat van je buren kwamen een voor een naar buiten gelopen om het enorme ding ook te bekijken. Iedereen vergaapte zich aan het enorme gevaarte en een ding wisten ze allemaal zeker; dat ding is niet van aardse makelij. Het overkwam mensen op vele locaties op aarde en allemaal waren ze in eerste instantie sprakeloos. Ze pakten de telefoon en belden politie, gemeenteraadsleden, de burgemeester en een ieder die er verder over wilde horen. Daags daarna werden ze gewoon door de overheid voor gek verklaard; Niets aan de hand, het was gewoon een weerballon, de planeet Venus, een lampion, een vuurtoren, een vuurwerk pijl en nog veel meer. Daar sta je dan met je gezonde verstand; je moet er nu toch aan gaan twijfelen. Misschien had je de vorige nacht niet goed geslapen of had je een verkeerde bril op je neus. Misschien had je het toch wel goed gezien… en willen ze het gewoon niet toegeven? Maar waarom dan toch; massahysterie? “Onzin” vertelt een van de onderzoekers; “Als ze ons hadden willen vernietigen, hadden ze dat al lang geleden gedaan”.

Groot assortiment aan Ufo’s
Ook in 2010 werden er weer heel wat documentaires over ufo’s op het internet geplaatst; History Channel is een van de best bekeken producenten op dit gebied met series als UFO Hunters, Roswell; the day after en UFO Emercency. Maar ook de film `Out of the Blue` is zeker het bekijken waard. We bekeken een aantal producties via Youtube; dat leverde avonden vol interessant kijkplezier op, waarbij de meest vreemde vlieggevallen voorbij kwamen vliegen; vreemd flipperende bollen, ovalen, driehoeken, rode knipperbollen, vliegende sigaren en nog veel meer. De grootte varieerde tussen een normaal ‘vliegtuig formaat’ tot enorme gevallen; “Die ufo? Dat ding was zo groot dat je met gemak 8 vliegtuigen erop kon parkeren!” Vertelt een piloot die het ding vanuit zijn cockpit gadesloeg tijdens zijn vlucht over het kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

Zijn we dan niet alleen in het Universum?
Wetenschappers hebben nu een nieuwe berekening gemaakt; hoeveel op hoeveel is de kans dat de aarde niet enig is in haar soort? Op hoeveel planeten is er water; vloeibaar water? Het was even een berekening maar we zijn eruit; er zijn miljarden planeten in dit universum die wat dat betreft erg op de aarde lijken, alleen…ze staan te ver weg…voor onze huidige ruimtevaart dan. Maar ja, zou de techniek van onze hemelburen op een zelfde oliepitje staan? Aan al dat vliegspul in de nachtelijke hemel te zien is het antwoord waarschijnlijk; Nee; die oliepitjes hebben zij al lang geleden achter zich gelaten.

Kernenergie zeker?
“Kernenergie? Nee, daar maken ze zich echt zorgen om.” Zegt een van de ufo onderzoekers in een interview; “In het verleden zijn er al heel wat kernkoppen en kerncentrales door hen ‘besnuffeld’. Ze bestudeerden onze kerncentrales en kernraketten, vuurden een soort stralen op ze af. Die kernkoppen waren meteen defect. Hoe? Geen idee.”


Ook militaire vliegvelden worden regelmatig bezocht door vreemd vliegende objecten. Vaak voeren die ufo’s rode lichten en hebben ze een soort zoeklichten aan de onderkant. Soms ook zijn de lichten groen of blauw. Op een keer landde er een in een bos nabij een Engelse basis. Het was een en al paniek; met wie hadden we te maken en waar kwamen zij vandaan? Naderhand mochten we er niet meer over praten; Militair Geheim, Top Secret. Punt uit.

Het onderzoek van de Russen
De Russen gaan er wat dat betreft wat gemakkelijker mee om; ze deden heel wat serieus onderzoek en maakten (een deel van) die resultaten openbaar. Hun conclusie; ufo’s bestaan en komen vermoedelijk van ergens anders. Het ufo fenomeen gaat vaak gepaard met een vreemde verbuiging van de tijd. Het is wellicht mogelijk dat ze niet alleen van een andere plaats komen in het Universum; ze komen misschien ook nog wel uit een andere tijd, ergens in het verleden of in de toekomst. Mensen die door hen zijn meegenomen, hebben bijna allemaal te maken met het zelfde fenomeen; ze missen tijd en soms ook hebben ze tijd over.

Ufo’s boven en in (uso’s) het Bajkal meer in Rusland
Ufo’s worden ook veel gezien rondom het Bajkal meer in Rusland. Ze schijnen een voorkeur te hebben voor flink diepe, heldere waterplassen op onze aarde. Menig keer werden er ufo’s gezien die water tankten; dat trucje is inmiddels wereldwijd gadegeslagen. Ook de bemanning van onderzeeërs in het Bajkal meer kreeg ermee te maken; op de sonar zagen ze een groot object in het meer; het maakte een vreemd snorrend geluid. Men probeerde het ding te volgen maar dat bleek niet zo’n succes. De bemanningsleden werden ziek en sommigen overleden zelfs kort daarop. Was dat het gevolg van een vreemd soort straling?


Ufo’s houden van het Bajkal meer; door de Russen zijn er daar heel wat gezien, zowel boven het water als erin. Zo’n ondergedoken ufo noemen we een uso; Unidentified Submerged Object. De bemanning van enkele Russische onderzeeërs kreeg ermee te maken. Ze zagen iets groots op de sonar, hoorde een vreemd gezoem en probeerden het ding te volgen. Maar dat schijnen die ufonauten niet leuk te vinden. De bemanning werd ziek en in sommige gevallen overleden zelfs enkele bemanningsleden.

Project Blue Book
Toen astronoom Dr. J. Allen Hynek in 1947 zijn ufo onderzoek startte, was hij sceptisch; al dat gezwets over vreemde ruimteschepen kon gewoon niet waar zijn. Voor een gemeld incident deed hij daarop onderzoek in North Dakota. Tot zijn verbazing merkte hij dat ‘men’ liever niet had dat hij met de ooggetuigen van het voorval sprak. Daardoor ging hij nu flink twijfelen aan zijn mening want wat mocht hij dan niet van hen horen? Na heel wat gedegen onderzoek is nu de algemene mening van de onderzoekers, piloten, astronauten, oud FBI en CIA medewerkers; “We are dealing with constructed devices, under some kind of intelligent control.” (“Wij hebben te maken met geconstrueerde toestellen, onder een soort van intelligente controle.”).


Reconstructie van de Ufo die volgens onderzoekers door de tijd kan springen. Dit model is wereldwijd op diverse plaatsen en tijdstippen gespot.

Nick Pope en zijn Ufo onderzoek
Nick Pope begon met zijn onderzoek in Engeland en verklaarde; ‘We believe that the Ufo phenomenon is real.’ In talloze documenten en documentaires worden door piloten, oud FBI medewerkers, politieagenten etc., gedetailleerd verslag gedaan van vreemde lichten in de hemel. Nick onderzocht onder andere het Randlesham Forest Incident, Suffolk, England; eind december 1980, net buiten de RAF basis Woodbridge. De officiële verklaring, daags daarna afgelegd door een hoge functionaris; ‘Het betrof hier een vuurtoren licht’.


De flipper Ufo zoals gespot boven Mexico City 1994 en 2009. Misschien had dit type ook iets te maken met de Ufo-golf boven New York 2010. Het ding begon als een enkel licht maar even later flipperde het ding een hele reeks vliegende lichtgevende bolletjes de lucht in. De hele vloot vreemde lichtjes was te zien op klaarlichte dag; het was de dag dat New York stilstond en naar de hemel keek.

Roswell en Reverse Engineering
Na de Crash in Roswell in New Mexico, in 1947, zou een nieuwe wetenschap zijn intrede hebben gedaan; ‘Ufo Reverse Engineering’. In het neergestorte ufo wrak zou men enkele lichamen van de piloten hebben gevonden. De mensachtige piloten in het wrak waren klein en hadden ronde donkere ogen, handen met 4 vingers waarop een soort zuignapjes zaten, kleine voetjes en magere beentjes. Wetenschappers bogen zich over de ufo resten en bekeken de super snufjes op technisch gebied; een soort laser pen waarmee je een gat in een muur kon branden – waarschijnlijk bedoelt als chirurgisch instrument, een soort helm als interface voor een soort computerbesturing – door middel van hersengolven – van het ruimte schip, een superchip, een soort lens waarmee je in het donker prima kunt kijken, een vreemd soort kabel van buigbaar glas met een soort omhulsel waarmee lichtsignalen in verschillende kleuren kunnen worden overgebracht en een soort kleding van weefsel waar je zelfs met een super stanleymes niet doorkomt.
“Wat een onzin!” zegt een van de techneuten van een lazer industrie als commentaar op de bewering dat de uitvinding van de lazerstraal uit een ufo wrak kwam; “We hebben jaren gewerkt aan die lazer techniek en het onderzoek kostte ons miljoenen”. Officiële verklaring van het Roswell Incident; “Het betrof hier gewoon een neergestorte weerballon.”

De topper in 2010: New York – 13 oktober
Op 13 oktober stond het verkeer in New York stil en keek naar de hemel. Wat was er dan te zien? Een grote vloot van vreemde lichtjes vloog over de stad. Mensen stapten uit hun auto’s en van hun fietsen en tuurden naar de hemel. Het verkeer stond een tijdje stil. Wat waren het dit keer officieel; helium ballonnen, losgelaten door de kinderen van een school?

(Geschreven door Administrator. Alle illustraties in dit artikel zijn geplaatst met toestemming van de illustrator, zoals bekend bij de redactie.)

Linken met betrekking tot dit onderwerp
http://en.wikipedia.org/wiki/Majestic_12
http://en.wikipedia.org/wiki/Mutual_UFO_Network
http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Blue_Book
http://en.wikipedia.org/wiki/Unidentified_flying_object
http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering
http://en.wikipedia.org/wiki/Roswell_UFO_incident
http://en.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forest_incident
http://en.wikipedia.org/wiki/UFO_Hunters
http://en.wikipedia.org/wiki/Tinley_Park_Lights
http://en.wikipedia.org/wiki/Out_of_the_Blue_%282002_film%29
http://en.wikipedia.org/wiki/1976_Tehran_UFO_incident
http://en.wikipedia.org/wiki/Extraterrestrial_life_in_popular_culture
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/7036/Unusual Object_over_New_York__UFO__August_9th_2008/
http://www.latest-ufo-sightings.net/2010/03/famous-ufo-cases-belgian-ufo-wave.html
Ufo wave New York 2010, october 13, CBSNEWS
http://www.youtube.com/watch?v=KsoBKtl2vio
http://www.youtube.com/watch?v=-ZTJJn8ocYw&feature=channel
Mexican Ufo wave’s
http://vodpod.com/watch/1862375-ufo-releases-spheres-over-mexico-city
http://www.rense.com/general52/deff.htm
http://www.youtube.com/watch?v=t-iEW5K7_y0
http://www.latest-ufo-sightings.net/2010/03/famous-ufo-cases-belgian-ufo-wave.html
http://www.youtube.com/watch?v=bZ-VtDL73dw&NR=1
Taiwan july 1 ufo in lightning storm
http://www.youtube.com/watch?v=1zaK2owi3Fk& feature=fvw