Half Oklahoma is Indian Country

Hoera, hoera: eindelijk dan! Het hoogste gerechtshof van de United States is tot de conclusie gekomen dat half Oklahoma volgens een oud maar toch nog rechtsgeldig document eigenlijk tot officieel Indiaans land behoort!

Tot deze conclusie kwam het hof nadat een man die meerdere seksdelicten op zijn geweten heeft, probeerde te ontsnappen aan zijn vervolging door te claimen dat het gerechtshof geen gronden heeft om hem te vervolgen voor zijn wandaden. Hij vertelde hen over het nog bestaande document en dat hij officieel als inwoner op de lijst van echte Indianen met nog een officieel Indiaans thuisland behoort en alwaar de rechtelijke macht geen bevoegdheid heeft. De rechter vroeg hem daarop om de officiele documenten en jawel hoor, die bestaan nog!

De helft van Oklahoma is eigenlijk dus officieel ‘Indian Country’. De indiaanse stammen (Apachen) zijn helemaal blij met de conclusie van het gerechtshof en zien uit naar de uiteindelijke uitspraak en de nakoming ervan. Maar zal de dader van de seksdelicten daardoor aan zijn vervolging komen te ontsnappen? Volgens de Indianen niet… want zij vinden de misdrijven die de man pleegde net zo kwalijk als wij. Wel verklaarden zij zeer verheugd te zullen zijn wanneer zij eindelijk officieel het hun beloofde thuisland toebedeeld krijgen.

Natuurlijk duimen wij dat het hen gaat lukken want wat is een volk zonder eigen thuisland. Zonder een plaats op deze aarde waar jij je helemaal thuis kunt voelen, met je eigen Raad met oude wijze mensen, je eigen cultuur, je eigen kunst, een plaats waar je jouw tradities kunt doorgeven aan de jongere generatie, waar ze kunnen leren om hun tipi’s te bouwen, survival technieken kunnen opdoen. Dan ben je homeless in the middle of nowhere, toch? Ieder volk op deze aarde heeft daar recht op, want heb je dat niet meer, dan verlies je jouw cultuur, die toch echt van een enorm onschatbare waarde is.

Het originele bericht van dit heuglijke feit kunt u lezen op het sott.net:

US Supreme Court rules half of Oklahoma is ‘Indian country’
https://www.sott.net/article/437871-Pandoras-box-US-Supreme-Court-rules-half-of-Oklahoma-is-Indian-country-Manhattan-next

Indiaanse muziek
https://www.youtube.com/watch?v=w1SyqZU38ig
Five Spirits – by Apache – Native American Ambient

https://www.youtube.com/watch?v=VJyBHfCnX2Y
Sacred Spirit Ly O Lay Ale Loya