Harde X Onderwerpen op de “Secret Space Program” conferentie

Als je op zoek bent naar goede UFO conferenties moet je toch echt in het buitenland zijn en dan met name Engeland en de VS. De afgelopen jaren is er wel het een en ander geprobeerd in Nederland maar vaak was de organisatie te snel opgezet of een eenmalig feit.Het FSF Symposium leek daar verandering in te brengen maar dat volgt meer de trends in de (alternatieve onderwerpen) markt en echt harde X onderwerpen komen daar bijna niet meer aan bod. Te vaak zagen we een interessant onderwerp verzanden in een gedachte gang die met geen enkel stukje bewijs gebracht werd of van zo’n hoog “old school” new age gehalte bleek te zijn dat het eigenlijk niets met het onderwerp te maken had. Zelfs een keihard X onderwerp als graancirkels was bij het FSF Symposium daar aan onderhevig.

Daarom hebben we het FSF Symposium de afgelopen jaren dus niet meer bezocht. Wel hebben we FSF steeds gevolgd, want we dragen de FSF namelijk wel een warm hart toe. De band was en is altijd goed geweest alleen waren het niet onze onderwerpen meer. Daarom viel ons een kleine advertentie onderaan in de email nieuwsbrief zo op. Een beetje weg gedrukt op de achtergrond werd er een conferentie aangekondigd met niet zomaar een paar namen. Dit beloofde een conferentie over harde, wat zeg ik, keiharde X onderwerpen te worden. Namen als Peter Levenda, Timothy Good, Richard C. Hoagland, Richard Dolan en Ed Grimsley zijn niet van het niveau “old school” new age. Het zijn zeker geen mannen die zonder een poging bewijs te laten zien een verhaal gaan staan houden.

Groundcrew

Alleen de naam van de organisatie deed bij ons wel even de wenkbrauwen omhoog gaan. Het ging hier om groundcrews.eu en de naam Groundcrew associëren wij dan toch altijd weer met Sheldan Nidle, Light workers enz. enz. Waar ik niet mee wil zeggen dat deze organisatoren daar ook maar iets mee te maken hebben maar het is meer de (negatieve) associatie die wij er mee hebben. En zoals ik al zei, met zulke namen kun je ze voor deze dag niet van zweven betichten.

Aangezien we deze kans niet konden laten liggen, al was het maar om Richard C. Hoagland eens in het echt te zien, hebben we kaarten besteld en zijn we zondag 3 april op weg getogen naar Amsterdam Noord. Hieronder een kort verslag van deze enerverende dag.

De locatie

Allereerst kudo’s voor de plek waar de conferentie gehouden werd. Waar beter dan in het Zonnehuis aan het Zonneplein in Tuindorp-Oostzaan, omringt door straten met klinkende namen als Siriusstraat, Polluxstraat, Grote Beerstraat, Kleine Beerstraat en ga zo maar door. Goede keuze. Het was vroeg in de ochtend en gelukkig is het parkeren daar nog gratis. Een plekje voor de auto was snel gevonden.

Het theater was mooi gelegen aan het plein en was in een art-deco stijl ingericht. Aan de zijkant van de zaal was een bijgebouw waar versnaperingen gekocht konden worden en later op de dag lunch en diner, daarover later meer. Een nadeel van het theater was de hoge kraak factor. Nee, er liepen niet krakers rond en het was ook niet gekraakt, maar het kraken van vloeren en deuren. Bij een voorstelling heb je daar niet zo’n last van. Mensen gaan zitten, kijken, stil zittend op hun stoel, naar de voorstelling en gaan weer naar huis. Alleen tijdens zo’n conferentie heb je altijd mensen die het schijnbaar normaal vinden om tijdens een lezing in en uit te lopen en daardoor was het af en toe, samen met mensen die onderling commentaar geven of luid roepend denken dat het een discussie is met de spreken in plaats van een lezing, een kakofonie aan geluid.

Het schema

Een schema opstellen voor een dag vol sprekers is moeilijk. Het loopt altijd uit, dat kan niet anders. Maar zoals het deze dag uitliep zo heb ik het nog niet vaak meegemaakt. De start was nog wel redelijk op tijd. Maar na de eerste spreker kregen we een pauze, van 15 minuten, en daar ging het al fout. Het duurde langer dan de geplande 15 minuten voor iedereen weer binnen was. En dan wachten tot de mensen weer
binnen waren. Nee het schema was niet goed en er werd niet strak de hand aan gehouden. En de volgorde was fout. Of te veel spreker. Persoonlijk denk ik het laatste. Lang verhaal kort, wij konden de laatste spreker niet zien omdat de een na laatste stopte op het moment dat er al een kwartier lang een slot panel discussie aan de gang had moeten zijn. En dan moest er ook nog gegeten worden. Doordat wij andere verplichtingen hadden hebben we dus Ed Grimsley en het slot panel moeten missen. Maar het hoogte punt hebben we meegemaakt, gelukkig.

Het thema

Deze conferentie had een thema, een rode draad zeg maar. Dat was dus, zoals de titel in het Engels al aangeeft, het geheime ruimte programma. Nu hield niet iedereen zich daaraan. Maar zoals het verslag al zal laten zien was dat voor die ene spreker alleen maar voordelig.

De sprekers

Ik zal als eerste de sprekers laten zien zoals ze in volgorde te zien waren deze dag. Daarna zal ik kort beschrijven wat de prekers die dag brachten en wat onze indrukken waren, echter dat zal ik doen in de volgorde van genieten. Hierbij moet ik aantekenen dat de nummer 2 een gedeelde plek is geworden.

Dit is de volgorde hoe de sprekers gepland stonden.

Peter Levenda
Timothy Good
Richard C. Hoagland
Richard Dolan
Ed Grimsley

En dan nu hoe wij de sprekers en de besproken onderwerpen hebben beleefd waarbij de eerste ons het minst is bijgebleven en de laatste het meest.

#5 Ed Grimsley

Tja dat er van deze spreker niets is bijgebleven is niet zo heel gek aangezien we hem door tijdgebrek niet gezien hebben. Jammer want ik had wel eens willen zien wat hij allemaal met zijn nachtkijkers heeft gezien en opgenomen. Hij was ingepland voor 30 minuten dus veel zal het niet geweest zijn. Misschien had de organisatie hem meteen in het begin moeten doen en zonder pauze meteen de 2e spreker op het podium gestuurd.

#4 Richard Dolan

Misschien was het omdat we een beetje murw geslagen waren door de spreker voor hem maar Richard Dolan kon ons niet echt boeien. En ik denk persoonlijk dat dit ook zo geweest was als hij de eerste spreker was geweest. Het probleem van zijn lezing was dat hij eigenlijk niets nieuws vertelde en een soort rode draad wilde weergeven over hoe zaken geheim gehouden werden en dat hetgeen wel naar boven kwam niet eens zo heel erg geheim was. Daarvoor gebruikte hij bewijs dat door anderen in het verleden naar boven was gehaald. Maar misschien hebben we door het tijdstip (het was inmiddels 19:45 toen hij er mee ophield) en de gedachte aan eten wel de clou gemist, dat zou heel goed kunnen.

#2 Timothy Good

De legende Timothy Good, zo noem ik hem maar even. Die man heeft zo’n oeuvre om uit te putten en dat doet hij dan ook met veel charme. Gewoon nog lekker ouderwetse dia’s. Geen computer fratsen voor deze man. Timothy liet ons zien hoe er altijd al verborgen lagen waren waar het ging om het ruimte programma. Hij vertelde allerlei anekdotes over ontmoetingen met UFO’s en de bemanningen. Zijn rode draad was eigenlijk dat onze planeet al voor het bestaan van de mensheid bezocht werd door buitenaardse wezens. Tijdens zijn lezing bleek al hoe het schema aan het uitlopen was want hij moest van de organisatie stoppen en was daar zeer verbaasd over en gaf nog aan dat hij veel later begonnen was dan gepland. Jammer, maar hij verliet ons met wijze woorden. Hij vertelde dat hij van mening was dat ook wij afstammen van bezoekers van deze planeet en dat wij eigenlijk ook maar “Aliens” zijn. Maar dat als het er op aankomt hij de mens het meest zou wantrouwen.

#2 Peter Levenda

Zoals ik al eerder aangaf is de 2e plek een gedeelde plek. En de enige reden dat Peter Levenda hier staat en niet Timothy Good is omdat het onderwerp van Peter net iets nieuwer was en een leukere insteek had dan dat van Timothy. Peter Levenda liet ons zien dat een heleboel zaken die, zo op het eerste gezicht, niets met elkaar te maken lijken te hebben, juist erg veel invloed op elkaar hebben gehad. Hij liet zien hoe
bisschoppen van een kerk, zei het een vreemde, de moord op John F. Kennedy en de nazi’s van project Paper Clip allemaal met elkaar te maken hebben en hoe groot hun invloed toen, en misschien ook wel nu nog, is. Met groot genoegen hebben we naar hem zitten luisteren. Leuk detail is dat hij op een gegeven moment eigenlijk door zijn lezing was en dus maar wat verder ging vertellen aangezien hij nog genoeg materiaal achter de hand had. Misschien had de organisatie toen tijd moeten pakken voor de volgende sprekers. Hij was tenslotte de eerste spreker.

#1 Richard C. Hoagland.

De headliner van de poster, zoals ze dat bij muziek festivals zeggen, Richard C. Hoagland. Met recht vinden wij. Hij stond voor tweeën half uur ingepland en die heeft hij ruimschoots genomen, ruimschoots. Ik denk dat hij uiteindelijk wel 3 uur heeft gesproken. Nu begon hij al laat. Aan de ene kant omdat het allemaal flink was uitgelopen qua pauzes maar aan de andere kant ook omdat meneer Hoagland op zich liet wachten voordat hij op het toneel verscheen. Maar toen hij eenmaal begon was er geen houden meer aan tot ongenoegen van de organisatie. Nu hadden die te maken met een ploeg in de keuken en een aantal sprekers die daarna nog op moesten maar Richard gooide de “De mensen hebben betaald om mij te horen spreken” kaart en daar konden ze niet tegenop. Zeker niet omdat het publiek met luide stem bijval gaf aan die opmerking. Maar ik loop vooruit op de zaken.

Waar iedereen zich redelijk aan het thema hield van de dag kwam Richard C. Hoagland met een 9/11 verhaal. Maar met een reden. Hij had voor ons een primeur, dat zei hij althans en daar ga ik dan ook maar even van uit. Hij had naar aanleiding van data van Dr. Judy Wood een totaal nieuwe hypothese opgebouwd wat de reden is dat de 2 torens van het World Trade centre in New York zijn ingestort. Nu is dit de plek niet om dit helemaal te gaan na vertellen maar een paar elementen wil ik er toch even uitlichten en laat het verder aan de lezer over om daar verder onderzoek naar te doen of te wachten tot hij daar een boek of video over naar buiten brengt. Wat hij o.a. liet zien dat auto’s op de meeste vreemde plekken in brand zijn gevlogen. Dit terwijl ze op plekken stonden die niet door brandend materiaal van de instortende torens stonden. Verder liet hij zien dat tijdens het instorten van de torens stalen kolommen in het niets lijken te vervliegen. De conclusie die Richard uit al de data die hij heeft gelezen, en voor een deel liet zien, trok is dat er hier gebruik gemaakt is van een geheim wapen. En dat de anomalieën in de straten er omheen, auto’s in brand en delen wel vervormd en ander weer niet, daar een bij effect van was.

Afijn je had er bij moeten zijn, het was een inspirerende lezing waar zo’n klein verslagje geen recht aan doet. Ook kun je zeggen dat dit keer Richard het onderzoek niet zelf gedaan heeft maar het onderzoek van Dr. Judy Wood heeft gebruikt. Ook John Hutchinson werd er bij betrokken met zijn wereld beroemde experimenten. Maar of het nu wel of niet zijn onderzoek is hij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat iedereen (de meeste althans) 3 uur lang gefascineerd hebben zitten luisteren.

Al met al een geslaagde dag. De mensen achter de Groundcrew.eu mogen vaker dit soort zaken organiseren. Neem dan minder sprekers van het zelfde kaliber en dan komt het met dat schema ook wel goed. Dan kunnen wij alles gewoon mee maken. Misschien een andere naam nemen zodat de associatie er voor ons ook niet meer is.

http://www.secretspaceprogram.com/
http://www.fsf.nl/
http://www.hetzonnehuis.com/
http://edgrimsley.com/
http://www.drjudywood.com/
http://www.hutchisoneffect.ca/

Richard Dolan at SECRET SPACE PROGRAM conference April 3 2011 Amsterdam/Holland

http://keyholepublishing.com/

Peter Levenda at SECRET SPACE PROGRAM conference April 3 2011 Amsterdam/Holland

http://www.
sinisterforces.info/

Timothy Good at SECRET SPACE PROGRAM conference April 3 2011 Amsterdam/Holland

http://www.timothygood.co.uk/

Richard C Hoagland at SECRET SPACE PROGRAM conference April 3 2011 Amsterdam/Holland
http://www.youtube.com/watch?v=sCP4YsDqK-M&feature=related

http://www.enterprisemission.com/