Bewijs voor buitenaards leven in Polonnaruwa meteoriet?

Op 29 december 2012 zagen heel wat mensen in Sri Lanka een vuurbal door de lucht vliegen. De vuurbal – een meteoriet – viel in de lucht uiteen en delen daarvan vielen op aarde neer. Volgens ooggetuigen kwamen de resten neer in de velden rond Polonnaruwa.


Prof. Chandra Wickramasinghe (Foto; Wikipedia bestand)

Daarop startte men een zoekactie naar brokstukken van de meteoriet.  In een van de velden vond men mogelijke brokstukken en de eigenaar vertelde dat hij inderdaad iets uit de lucht had zien komen. De vermeende resten van de meteoriet – een ietwat poreus gesteente – werden verzameld en van de omliggende grond in het gebied werden, ter controle, ook monsters meegenomen.

Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Cardiff
De verzamelde brokstukken werden opgestuurd naar aardewetenschappers aan de Universiteit van Cardiff, Wales in Engeland. Daar onderzocht men de monsters met een elektronen microscoop. Op de beelden zag men dat het gesteente diverse soorten diatomeeën bevatte die sterk leken op aardse blauwalgen. Maar daarnaast vond men in het materiaal diverse structuren die men nog niet thuis kan brengen. In het gesteente vond men ook de vreemde donutvormige structuren die men al eerder in India heeft gevonden; in de monsters van de rode regen die neerviel in en om Kerala in India.

De rode cellen houden van een omgeving met veel arseen en zilver
De diverse monsters van die rode regen werden onderzocht door het Medisch Research Instituut in Colombia; daar constateerde men dat de rode donutvormige structuren die in de monsters zaten, zich konden vermenigvuldigen en dat hun leefomgeving rijk moet zijn aan arsenicum en zilver. Maar waar ligt dat leefgebied van die rode structuren? Dat is natuurlijk een heel goede wetenschappelijke vraag die zeker onderzoek waard is. Voor zover bekend zijn er geen zilver en arseen houdende grondlagen te vinden in Sri Lanka.

Is er ook leven op andere plaatsen in dit heelal?
Nu wil het toeval dat er inderdaad weer rode regen viel, kort voordat de vuurbal zich door de lucht bewoog boven Sri Lanka. Is dat toeval of is er een samenhang? Volgens de onderzoekers* is het zeker mogelijk dat er ook elders in dit Universum leven is en dat brokstukken van planeten of manen soms op aarde kunnen neervallen. Die brokstukken kunnen nog levende buitenaardse organismen bevatten, maar daarnaast dient de mogelijkheid zich aan dat een vallende meteoriet ook andere organismen uit de buitenste dampkring van de aarde meeneemt. Die organismen uit de buitenste dampkring zouden wellicht niet in de kern van het neergestorte gesteente te vinden moeten zijn?

Rode regen met buitenaards stof
Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Cardiff bevinden zich in de kern van het gesteente een aantal diatomeeën van blauwalgen die sterk lijken op aardse soortgenoten. Maar daarnaast vonden ze ook een aantal structuren van mogelijk leven, die niet direct zijn thuis te brengen. Onder die onbekende structuren bevinden zich de donutvormige ”rode regen” cellen. Men onderzocht de monsters uit de omliggende omgeving en vond daarin niet de vreemde biologische structuren. De onderzoekers concludeerden dat die nog onbekende structuren dus kenmerkend zijn voor het gesteente, maar waar komt het vandaan?

Mogelijk buitenaardse resten
Is het materiaal helemaal aards, waar ligt het herkomstgebied van het materiaal dan? Hoe kon het terecht komen in Sri Lanka? Ligt de oorsprong niet op aarde, dan komt het materiaal van ergens anders; van Jupiter, Mars of Venus of misschien wel nog veel verder weg?

Niet aankomen
Het onderzoeksteam op Sri Lanka adviseerde de bevolking om dergelijke resten niet met blote handen aan te raken en na – een eventueel per ongeluk – aanraken toch vooral goed de handen te wassen. Arsenicum is giftig, maar daarnaast is er de mogelijkheid dat onbekende biologische structuren in het materiaal, niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Zij publiceerden al eerder een artikel waarin zij stelden dat het mogelijk is dat het SARS virus niet van aardse herkomst is.

Westers scepsis
Hier in het westen is hun verhaal met scepsis ontvangen; ‘Leven op andere planeten, och kom’ is een veel gehoorde mening. Volgens een gangbare Indiase leer is de aarde niet enig in haar soort en is het zeker mogelijk dat leven in het universum alom vertegenwoordigd is. Hun oude volksverhalen vertellen over vliegende machines uit de ruimte en hemelse helden die ooit naar de aarde kwamen. Hun historische wetenschappers (de Vedische leer aanhangend) vertelden dat de kern van het universum eigenlijk een hoge kolom van materiaal is en dat daar omheen de sterrenstelsels met hun zonnen, planeten en manen draaien. Een soort van relativistische kijk of zienswijze vanuit een multidimensionale werkelijkheid of kwantumfysica hoek. Vanuit die kolom stroomden vier hemelse rivieren. De ronde vorm van de sterren en andere hemellichamen zou worden veroorzaakt door een soort van ruimte-tijd afwijking die tevens gravitatie of zwaartekracht veroorzaakt.

* Prof. Chandra Wikcramasinghe, J. Wallis, D.H. Wallis en A. Samaranayaka; zij publiceerden hun verhaal in the Journal of Cosmology en nodigden andere wetenschappers uit om naar de beelden van de microstructuren te kijken en een onderzoek naar het verschijnsel of fenomeen te doen.

(Geschreven door Administrator.)

Linken met betrekking tot dit onderwerp

Nalin Chandra Wickramasinghe
http://en.wikipedia.org/wiki/Chandra_Wickramasinghe
Polonnaruwa meteorite shows life in outer space
Most important find in 500 years
http://www.island.lk/index.php?page_cat=article-details&page=article-details&code_title=70371
Chandra interview over de algerige meteoriet
http://www.youtube.com/watch?v=NF_TOtgZoS0
Meteorite particles in Polonnaruwa?
www.youtube.com/watch bkN8p5DDnSs
Hoogleraar: ‘Meteoriet bewijst dat aliens bestaan’
http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.
Algae in meteorite prove life in comets
pdf link
http://www.buckingham.ac.uk/wp-content/uploads/2 …
Rock solid proof of alien life? Scientists claim fossilized algae inside meteorite
http://rt.com/news/meteorite-life-report-mars-310/
http://www.youtube.com/watch?v=TaRd6JAoNaU
Red rain
http://www.youtube.com/watch?v=xccamQ3aQzs